Beste bezoeker,
Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Ingen.
Een open geloofsgemeente in beweging, met oog en oor voor elkaar en onze samenleving.
Deze website geeft u een indruk over de mogelijkheden die de kerk biedt, of wat onze gemeenschap voor u zou kunnen betekenen.

Nieuwe jeugdclub gestart

Op 31 oktober is de nieuwe jeugdclub van start gegaan. De sfeer was goed en de reacties na afloop waren positief! De club  is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar. We combineren een stukje inhoud (een thema) met gezelligheid (spelletjes, bijpraten, iets drinken of eten). En er zijn ook al twee volgende data geprikt: zondag 28 november (alternatief Sinterklaasfeestje) en zondag 19 december. We komen bij elkaar bij de fam Merkens (Rijnbandijk 21) en we beginnen om 19.00 uur. Jongeren die belangstelling hebben, kunnen rustig een keertje komen kijken of contact opnemen met Marcel Merkens, tel. 0344-693709. Welkom en neem gerust een vriend(in) mee!

Welkom bij de diensten!

Onlangs zijn de coronaregels weer iets aangescherpt. In de kerk houden we de 1,5 m weer aan, wat inhoudt dat we verspreid zitten. Daarvoor is in onze kerk gelukkig voldoende ruimte, zodat aanmelden niet nodig is. Tijdens de diensten is er een afwisseling van samenzang en zang door de zanggroep, waardoor de risico’s verder verkleind worden. Alle diensten zijn daarnaast ook te bekijken en te beluisteren via Kerkdienstgemist. Ook bij onze digitale diensten bent u van harte welkom!

Kerk-TV

De kerkdiensten van de Hervormde Kerk in Ingen kunt u volgen via Kerk-TV.
Daarvoor kunt u deze link gebruiken:

Kerkdiensten:
Zondag 24 oktober, 10.00 uur: Dhr. D. Muurling, Elburg
Zondag 31 oktober, 10.00 uur: Ds. A. Groeneveld, Lunteren
Woensdag 3 november, 19.30 uur, dankdag: Dhr. R. Verkaik, Hardinxveld-Giessendam
Zondag 7 november, 10.00 uur: Ds. J.G. Schenderling
Zondag 14 november, 10.00 uur: Dhr. R.G. van de Wetering (Veenendaal)
Zondag 21 november, Laatste zondag kerkelijk jaar. 10.00 uur: Ds. J.G. Schenderling
Zondag 28 november, 1ste Advent Gezinsdienst 10.00 uur: Ds. J.G. Schenderling
Zondag 5 december, 10.00 uur: Ds. J.G. Schenderling

De liturgie kunt u vinden op de Kerkbazuin én onder het tabblad "Kerkdienst Live" op deze website.
De Kerkbazuin kunt u aanvragen via: kerkbazuin.kerkingen@gmail.com

Hartelijk welkom bij onze online-kerkdiensten!

Blijft u geven?

In de samenleving zijn de meeste coronamaatregelen opgeheven, maar in de kerk zijn de gevolgen van de pandemie nog merkbaar. Door het uitvallen van bijzondere financiële acties zoals de rommelmarkt, de voor- en najaarsmarkt en de verkoop van oliebollen en appeltaarten, zijn er minder inkomsten. Tegelijk zijn de kosten gestegen, bijvoorbeeld omdat voor het online uitzenden van kerkdiensten betaald moet worden. Daarom willen we iedereen vragen om juist nu te blijven geven. Daarvoor kunt u gebruik maken van onderstaand banknummers. Alvast hartelijk bedankt!

Banknummer Kerkrentmeesters
Het rekeningnummer van het College van Kerkrentmeesters (CvK Ingen) is:
NL 08 RABO 0373 7228 69.

Banknummer Diakonie
Het banknummer van de diaconie is:
NL 49 RABO 0330 3008 57.

Kinderkerk en oppasdienst

De kinderen van de Kinderkerk zijn aan het begin van de dienst van harte welkom in de kerk. Na het moment voor de kinderen en het kinderlied gaan ze naar In de Gaard om hun eigen programma te volgen. Om 11.00 uur kunnen de kinderen daar weer opgehaald worden.
Kinderen voor de oppasdienst kunnen vóór 10.00 uur naar In de Gaard worden gebracht. Daar is leiding aanwezig om de kinderen op te vangen. Na afloop van de dienst kunnen ze weer worden opgehaald.